Szekszárd, U12 1. forduló

október 16, 2019

SZEKSZÁRDI KARVALYOK – TAMÁSI DÁMOCSKÁK 90-27
(18-4, 25-9, 16-6, 31-8)

Pontszerzők: Márton Beni 22, Biró Boti 22, Fodor Zazi 16, Szerbacsics Soma 10, Klein Márk 8, Megyeri Milán 6, Csötönyi Gábci 3, Szabó Lackó 2, Végh Zolika 1.

A Tamási Dámocskák ellen kezdtük meg az idei szezont. Az előző évek csapatához mérten szerényebb játékerőt képviseltek, ami már az első félidőben megmutatkozott. Nálunk mindenki felszabadultan és gyorsan játszott. Nemcsak gyorsak voltunk, hanem nagyon sokat futottunk is a pályán, amit nem bírt követni az ellenfelünk. Jó volt látni, hogy szinte bármilyen szituációból helyzetet tudtunk kialakítani.

A támadójátékunkról mindent elmond a 90 dobott pont, ami még egy 10 percből álló mérkőzésen is megsüvegelendő, hát még úgy, hogy ebben a korosztályban csak 8 perces etapok vannak még. A Fiúk elszántságáról pedig az árul el sokat, hogy az utolsó percig azért hajtottak, hogy minél több pontot tudjanak dobni.

Szép játékkal megérdemelt győzelmet arattunk.

SZEKSZÁRDI KARVALYOK – GYAKORLÓS MÁGUSOK 73-47
(19-4, 22-17, 18-11, 14-15)

Pontszerzők: Fodor Zazi 21, Biró Boti 19, Márton Beni 13, Szemes Márk 6, Szerbacsics Soma 6, Klein Márk 4, Főfai Tibi 2, Megyeri Milán 2.

Kicsit félve indult a második mérkőzésünk. Egyrészt, mert majdnem 3 óra szünet volt a két meccs közt, másrészt pedig a kaposvári lányok első meccsen mutatott erődemonstrációja miatt. 

Szerencsére ez a félelem alaptalan volt, mert Főfai Tibi által bedobott első 2 pont megnyugtatta a csapatot, és onnan szinte csak a mi oldalunkon emelkedtek a számok az eredményjelzőn. 

A második negyedben egy kis megtorpanás volt tapasztalható nálunk, mert erre a negyedre jöttek fel az erősebb ötössel a pályára a kaposváriak. Azonban nagyon gyors és fegyelmezett játékot tudtunk játszani, és ez meghozta az eredményét, mert elfáradtak a Mágusok. Szemmel láthatóan levegő után kapkodtak.

A harmadik negyedben pedig olyan szép védekezést mutatott be a csapat, amit még eddig sosem láttam Tőlük. Így az utolsó etapra sikerült olyan megnyugtató előnyt szerezni, ami szinte formalitássá tette a záró negyedet.

Összegezve az egész napi teljesítményt egy erős, gyors, sokat futó csapatot láthattunk a pályán, és méltán harcoltuk ki a magasabb osztályba jutást. Mindenképpen említést érdemel, hogy csapatként is egyben voltak a Fiúk, és mindenkit kivétel nélkül dicséret illet a hétvégi teljesítménye miatt.

Ha ezt a játékot meg tudjuk ismételni a későbbiekben is, még szép sikereket érhetünk el ebben a szezonban.

HAJRÁ KARVALYOK!!!

2019.10.13.