Nyuszi Kupa

december 13, 2019

Megrendezésre került a Tolna Megyei kosárlabda bajnokság(Nyuszi Kupa ) következő fordulója, amelyben csapataink egy csoportba kerülve, egymás ellen is küzdöttek.

A Babits Manók csapata akik a legkisebbek a mostani fordulóban a Tamási, és a Bátaszék csapataival  küzdöttek, melynek egy győzelem és egy vereség lett a végeredménye.

Farkas József:

“Csapatunk ebben a fordulóban először a Tamási csapatával játszott. A jól védekező ellenfellel szemben eleinte nehezen tudtuk át hozni a labdat a támadó térfelre, de miután sikerült egy kicsit megnyugodnunk, a későbbiekben ez már nem jelentett annyiszor problémat. Az előbb említett izgalomnak köszönhetően (többen most léptek még csak először pályára) a kosárra dobasok sorra eredmenytelenek voltak, így a biztosabban dobó ellefél megéremelten győzött. Mivel a legkisebb csapatunkban csak másodikos gyerekek jatszanak, gyakran találkozunk magasabb, erősebb ellenfelekkel, de mint mindíg, most sem szegte kedvét a Manócskaknak az eredmény, bátran helytállt mindenki. Gratulálunk! A játéknap második mérkőzésén a Bátaszék csapata volt az ellenfél, akikkel már találkoztunk a korábbi fordulóban is. A hasonló életkorú és tudású gyerekek összecsapása eleinte kiegyenlített volt, de a második félidőtől csapatunk összjátéka és dobáspontossága is feljavult, így sikerült győzelemmel zárni a mérkőzést. Gratulálunk mindenkinek!

Babits Manók-Tamási Dámocskák  9:45

Babits Manók-Bátaszéki Oroszlánkölykök 24:10

A Babits Lurkók csapata egy győzelem egy vereség mutatóval végzett, amely azt jelenti , hogy megőrizte takságát a C jelű csoportban.

Farkas József:

 

“A Nyuszi kupa második fordulóján a “C” csoportban kellett helytállnunk. Az első mérkőzésre mondhatjuk, hogy házon belüli összecsapás volt, hiszen a Gyakorló Rangers csapatával jatszottuk, akik szintén az FKSE Szekszárd reménységei. Már az első néhány percben látszott, hogy az orszagos U11-es bajnokságban is játszó Rangers jóval komolyabb játékerőt képvisel mint Lurkócskáink, így nem volt kérdés a merkőzés kimenetele. Árpi bácsi csapatának gratulálunk, és sok sikert kívánunk a következő mérkőzéseken! Csapatunkban jónéhányan csak idén kezdtek kosárlabdázni ezért is jó volt látni, hogy bátorságban és játékkedvben így sem volt hiány. Csak így tovább! Hajrá Lurkók! A következő mérkőzést a Baka Gidakkal jatszottuk, akik hozzánk hasonló szinten kosárlabdáztak, így izgalmasnak ígérkezett a meccs. Az első negyedben az erősebbik négyes lépett pályára az ellenfélnél, ezért kezdetben a vezetést is megszerezték. A második nyolc percben az erőviszonyok megváltoztak és ez az eredményben is jelentkezett. A következő két negyed is ugyan ezt a képet mutatta, aminek következteben mindenki nagy örömére, vegül sikerült győzelemmel befejezni a talalkozót. Gratulálunk mindenkinek!”

DSC 0506

DSC 0510DSC 0514