Nyuszi Kupa 2019 1. Forduló

november 7, 2019

Az idei évben egyesületünk 3 csapattal képviselteti magát a legkisebbek versenyében, A legkisebbek a Babits Manók, A Babits Lurkók akik a Kosárlabda Sport Clubbal közös csapatunk már több éve, és a Gyakorló Iskolában Indult Kosárlabda osztályok üdvöskéi a Gyaxi Rangers!

” Babits Lurkók-Gykse B 9:39 (6:2;14:5;10:2;9:0) Lurkócskáink idén a második legerősebb csoportban kezdték a Nyuszi kupát, köszönhetően a tavalyi jó szereplésnek. Mivel a csapat teljesen átalakult – lévén, hogy a negyedikes fiúk már az FKSE Szekszárd városi csapatát erősítik – így inkább a játék öröme volt a cél. A több éves KSC-vel történő együttműködésnek köszönhetően ismét vegyes csapattal álltunk ki, mely hagyományt továbbra is folytatni szeretnénk. Köszönjük a Babits iskola támogatását!

Babits Lurkók-PVSK fiú 10:40(0:6;9:15;0:10;1:9) A jóval erősebb ellenféllel szemben is bátran játszott csapatunk. Volt közülünk, aki először próbálta ki magát kosárlabda mérkőzésen. Gratulálunk minden kis Lurkónak! Remek alkalom volt az egyéni és az összjáték tanulására is.

FKSE Babits Manók-Mohács 11:66(0:10;7:26;4:12;0:20) Az F csoportban kezdő legkisebbjeink között idén is mindkét nem képviselteti magát, a Babits iskolában folyó kosárlabda tanításnak és együttműködésnek köszönhetően. Ezen a mérkőzésen a korosztály határát súroló nagyfiúkkal és lányokkal találtuk szemben magukat. Természetesen nem volt kérdés az eredmény. A játékkedv azonban így is meg volt és akadt azért sikerélmeny is. Mindenkinek gratulálunk!

FKSE Babits Manók-Bátaszéki Kisoroszlánok 25:20 (12:0;5:6;8:6;0:8) A csapatból sokan még csak ezen a napon léptek pályára először, így volt izgalom a gyerekek és a szülők részéről is. Az életkorban és tudásban hasonló két kis csapat szoros végjátékot hozó mérkőzést játszott, ahol végül sikerült megszereznünk a győzelmet. Végig vezetve bátran játszottunk, aminek meg lett a jutalma. Gratulálunk mindenkinek, köszönjük a szülők buzdítását! ” Farkas József

FKSE Gyaxi Rangers -Atom Manók 50:12 (8:4;19:6;14:2;9:0) Az új évad, bár már elkezdődött az országos versenyen, de otthoni debütálásunkra most került sor, az első meccsen az első negyed kezdeti zavarain túllendülve , magabiztos győzelmet arattunk, Gratulálunk minden “kis” Rangernek!!

FKSE Gyaxi Rangers-Katolikus Répák 57:7(12:0;20:4;6:3;19:0) Második mérkőzésünk elején is sikerült koncentráltan és figyelmesen játszanunk, aminek eredményes játék lett a következménye, a PTE Gyakorló iskolájában évekkel ezelőtt elkezdett munka , jövőben még sok örömere, és büszkeségre ad majd okot szülőknek , és egyesületünknek egyaránt!Köszönjük a PTE Illyés Gyula Gyakorló Általános iskola támogatását!

Murvai Árpád: Az első két mérkőzésünkön bebizonyosodott, hogy “edzőtábor” és “edzések” jelentik a fejlődést.A pályán -bár nem nehéz meccseken- mindent bemutattunk abból,amit tanultunk , gratulálok minden Rangernek!